Glöggtest 2012

Sveriges största glöggtest 2012 – Hela Systembolagets sortiment

Glöggtest 2012
Glöggtest testar ALLA systembolagets glöggsorter

2012 publicerades tre stortester i klasserna vinglögg, starkvinsglögg och smaksatt glögg. Testvinnare i blev Vinterglöd Rödvinsglögg, Tegnér & Son Wilckens Fat resp. Ripa Starkvinsglögg Peppar & Chili. Grattis! Ripa är alltså dubbel mästare i sin klass då den även tog hem segern 2011. Ska man försöka sig på att jämka samman alla betyg, vilket är lite tveksamt, står Ripan dessutom som totalsegrare 2012. Eftersom panelerna inte varit samma i alla tester är det dock inte helt jämförtbart.

Sammantaget är det ett par producenter som lyckas speciellt bra i glöggtest 2012; Blossa, Tegnér & Son. Blossa har en karaktäristisk smak som många förknippar med julen i allmännhet och glögg i synnerhet. Andra varumärken har trots allt inte funnits förrän på senare år. Ett nytt sådant är t.ex. Tegnér & Son som har flera glöggar på sortimentet. Lägg därtill att Ripa ligger under samma paraply så fårstår ni att de är en utmanare om glöggmarknaden.

Glöggtesterna utförs som blindtester med en utökad testpanel på totalt 10 personer. Den utökade panelen består av både kvinnor och män i olika åldrar, allt för att säkerställa testets objektivitet samt representera en större målgrupp.

Glöggtest.se har valt att dela upp testerna i tre olika kategorier enligt ovan, p.g.a. att det är svårt att testa och jämföra starkvinsglögger med vinglögger. Vinglögg kan lätt framstå som tam i jämförelse med starkvinsglögg av en testperson, medan en annan kan tycka att starkvinsglöggen bara smakar sprit. Samma sak gäller smaksatta glöggar som ogärna ska jämföras med klassiskt kryddad glögg.

Läs även gärna våra fokustester om enskilda glöggsorter, eller några av våra andra artiklar för att stilla ditt glöggtestbehov. För 2012 års nyheter, se här. För 2012 års startfält, läs här.

Nedan redovisas glöggtest 2012, säsongens stortester.

För mer ingående tester om enskilda produkter, titta i kategorin tester.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *