Glöggtest 2013

Glöggtest utser årets glögg 2013

Glöggtest 2013
Glöggtest.se – Vi testar ALL glögg!

Sveriges största glöggtest 2013 – Hela Systembolagets sortiment

Nu är samtliga stortester genomförda, och vi kan kostatera att Blossa för första gången tar hem trippeln. Då flera av tidigare års favoriter har utgått för i år har resultatlistan kastats om litegrann. Nya segrare är Blossa Vit Starkvinsglögg och Blossa Trestjärnig Glögg Spetsad med Cognac. Grattis! Blossa Vinglögg tar hem titeln i kategorin vinglögg för andra året. ICA Glögg kniper titeln på lättvinssidan.

Nedan redovisas 2013 års stortester. Utöver dessa stortester finns en mängd fokustester för de som vill läsa mer om en speciell produkt.

I skrivande stund är det 34 sorters glögg som gör upp om titlarna i de olika kategorierna, alltså en minskning från tidigare år. Framförallt är det de smaksatta glöggsorterna som har blivit färre. För att se startfältet, klicka på länkarna nedan. När det gäller lättvinsglögg och alkoholfri glögg ser vi ett ökande intresse, och vi kommer att publicera ett stortest även i denna kategori. Här får vi dock begränsa deltagandet, då utbudet är omfattande.

Glöggtesterna utförs som blindtester med en utökad testpanel på totalt 10 personer. Den utökade panelen består av både kvinnor och män i olika åldrar, allt för att säkerställa testets objektivitet samt representera en större målgrupp. Glöggtest.se har valt att dela upp Systembolagets glögg  i tre olika kategorier, vinglögg, starkvinsglögg och smaksatt glögg. Det är svårt att testa och jämföra starkvinsglögger med vinglögger. Vinglögg kan lätt framstå som tam i jämförelse med starkvinsglögg av en testperson, medan en annan kan tycka att starkvinsglöggen bara smakar sprit. Samma sak gäller smaksatta glöggar som ogärna ska jämföras med klassiskt kryddad glögg. Utöver Systembolagets glögg testar vi även ett urval av lättvinsglögg och alkoholfri glögg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *